3 çocuğun can verdiği faciada 'kapı üzerlerine kilitlenmiş' iddiası

3 çocuğun can verdiği faciada 'kapı üzerlerine kilitlenmiş' iddiası

Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı Büyükyurt köyünde sobadan çıkan yangında 3 çocuğun feci şekilde can verdiği olay sonrasında enkaz içinde kapı kilidini bulan amca Şenol Şahin, evin kapısının kilitli olması nedeni ile çocukların dışarı çıkamadığını düşündüklerini söyledi.

2017.12.16 19:06 - Son Güncellenme: 2017.12.16 19:07 - Güncel
A
3 çocuğun can verdiği faciada 'kapı üzerlerine kilitlenmiş' iddiası
00:55 3 çocuk yanarak hayatını kaybetti

İLGİLİ VİDEO

3 çocuk yanarak hayatını kaybetti

Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı Büyükyurt köyünde sobadan çıkan yangında 3 çocuğun feci şekilde can verdiği olay sonrasında enkaz içinde kapı kilidini bulan amca Şenol Şahin, evin kapısının kilitli olması nedeni ile çocukların dışarı çıkamadığını düşündüklerini söyledi.

Edinilen bilgiye göre, Niksar ilçesine bağlı Büyükyurt köyü Irmak Mahallesi'nde Yılmaz ve Gülşen Şahin çiftinin 4 çocuğundan 3'ü Berkay (5), Aleyna (1) ve Berilsu (2) anneleri evde yokken öğle saatlerinde çıkan yangında kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Çocukların cenazeleri otopsi işlemleri için Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderilirken, anne ve babanın Niksar ilçe Jandarma Komutanlığında ifade işlemleri devam ediyor. Çocuklardan ise geriye anne ve babaları ile çekinmiş oldukları fotoğraflar kaldı.

Yangından sonra evin enkazı arasında kapı kilidi bulan çocukların amcası Şenol Şahin ise yangında evin kapısının kilit olmasından dolayı çocukların dışarı çıkamadıkları iddiasında bulundu. Çocuklarla yangından birkaç saat önce son kez görüştüklerini ifade eden amca Şahin, çocuklarının babasının Niksar'a kendisinin de Tokat'a gittiğini belirterek,"Tokat'ta iken bir komşumuz aradı yangın çıktığını söyledi. O şekilde yangından haberim oldu. Yangının nasıl çıktığından bilgimiz yok. Kendi tahminime göre kapı kilitli imiş. Kapı kilitli olmasa 5-6 yaşındaki çocuk mutlaka benim görüşüm kendisini dışarı atardı. Gördüğünüz gibi kapının kilit kısmı dışarıda kilitli durumda. Çocukların ikisi küçüktü ama birisi büyüktü. Büyük çocuk mutlaka kendini dışarı atardı. Annesinin o anda nerede olduğunu bilmiyoruz dışarıdaymış. O konu soru işareti" dedi.

Baba Yılmaz Şahin'in yeğeni olduğunu ifade eden Dursun Kuş ise yangının neden çıktığını bilmediklerini ifade ederek,"Anne evde yokken yangın çıkmış nerede olduğunu bilmiyoruz. Komşuda olup olmadığı da belli değil. Komşulardan bizdeydi diyen de yok" diye konuştu. Öte yandan ailenin 4 çocuğundan en büyüğü olan 10 yaşındaki Buket Şahin'in ise yatılı okulda olması nedeni ile yangından kurtulmuştu.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2017.12.16 19:06 - Son Güncellenme: 2017.12.16 19:07 - Ali Yaşar
A