20 bin öğrenci Bursa Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri'nde buluşuyor

20 bin öğrenci Bursa Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri'nde buluşuyor

Her yıl yurt içi ve yurt dışından binlerce çocuk ve genci, sporun dostluk ve kardeşliğinde bir araya getiren Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri'ne geri sayım başladı. 20 Nisan-20 Mayıs tarihleri arasında bu yıl 17'ncisi gerçekleştirilecek olan şenliklerde, 29 branşta, 186 okuldan 20 bin 753 öğrenci, 2 bin 871 takımla yer alacak.

2018.04.17 13:01 - Son Güncellenme: 2018.04.17 13:20 - Bursa Bölge
A
20 bin öğrenci Bursa Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri'nde buluşuyor

Nilüfer Belediyesi'nin, Nilüfer İlçe Kaymakamlığı himayesinde, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Nilüfer Belediyespor ve Nilüfer Kent Konseyi iş birliğiyle bu yıl 17'ncisini gerçekleştireceği Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri için geri sayım başladı.

Her yıl, Türkiye'nin iki büyük bayramı olan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kapsayacak şekilde gerçekleştirilen Nilüfer 17. Uluslararası Spor Şenlikleri, bu yıl da geniş katılıma sahne olacak.

Nilüfer'in en uzun soluklu etkinliklerinden biri olan ve dünya barışına katkı sunan Nilüfer 17. Uluslararası Spor Şenlikleri'nin detayları, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in katıldığı basın toplantısında paylaşıldı. Nilüfer Belediyesi Halk Evi Basın Toplantı Odası'ndaki basın toplantısında, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Selami Güllülü ile spor şenliklerine katılacak olan minik ve gençler de yer aldı.

"PEŞİNİ BIRAKMA"

Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri'ne geçen yıl 20 binin üzerinde katılım sağlandığını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, organizasyonun, Nilüfer'den dünyaya sporla kurulan bir barış köprüsü olduğunu ifade etti. Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri'ni, farklı yaş gruplarındaki çocukları, sporun her dalıyla buluşturmak, onlara spor yaptırırken aynı zamanda sosyalleşmelerini sağlamak ve dünya barışına hizmet etmek amacıyla gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Mustafa Bozbey, organizasyonun bu yılki sloganının da bu hedef doğrultusunda "Peşini Bırakma" olduğunu açıkladı. Başkan Bozbey şöyle devam etti: "Çünkü istiyoruz ki her çocuk, sporun ve sanatın, en az bir dalı ile mutlaka ilgilensin. Sporun, sanatın iyi bir insan olmanın peşini bırakmasın. Bunlar, çocuklarımızın iyi bir insan olmasının unsurlarından biridir. Bu slogan, çocuklarımıza bir mesajdır: Özgürsün. Başarıdan başarıya koşmak için bir fırsat daha. Temiz hava senin. Spor salonları, sahalar, pistler senin. Bu dünya senin. Peşini bırakma."

29 BRANŞTA MÜSABAKALAR OLACAK

Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri'nin, Nilüfer'in markalaşmış bir projesi olduğunu belirten Başkan Bozbey, birçok kurum ve kuruluş tarafından takip edildiğini söyledi.

29 branşta yapılacak Nilüfer 17. Uluslararası Spor Şenlikleri'nde bu yıl, 186 okuldan, 20 bin 753 öğrencinin, 2 bin 871 takımla yer alacağını belirten Başkan Bozbey, "En önemlisi, bir ay boyunca yaşanacak olan bu spor şöleninde, barış kazanacak, kardeşlik kazanacak, dostluklar kazanacak. Çünkü, özellikle yurt dışından gelecek konuklarımızla her yıl olduğu gibi bu yıl da kültür köprüsü oluşturacağız ve yepyeni dostluklar kuracağız" şeklinde konuştu.

9 ÜLKEDEN 13 KARDEŞ KENT KATILIYOR

Nilüfer'in, Türkiye ile birlikte 9 ülkeden 13 kardeş kentinden gelecek olan gençlerin de spor şenliklerine katılacağını söyleyen Başkan Bozbey, "Almanya'nın Hanau kentinden, Bulgaristan'ın Ardino, Asenovgrad, Gotse Delchev kentlerinden, Kosova'nın Peja kentinden, Romanya'nın Braila kentinden, Polonya'nın Lublin kentinden, Ukrayna'nın Mykolayiv kentinden, Letonya'nın Kekava kentinden ve Azerbaycan'ın Nizami kentinden takımlar şenliklerde müsabakalara katılacak. Nilüfer'in Türkiye'deki kardeş kentleri de aramızda olacak. Afyon'un Dinar, Adıyaman'ın Tut ve Bilecik'in Gölpazarı ilçesinden öğrenciler şenliklerde yer alarak dostlukların pekişmesini sağlayacak. Şenliklerimizin açılışına ve tüm etkinliklere sesimizi duyan herkesi davet ediyorum" diye konuştu.

AÇILIŞ PROGRAMI CENGİZ GÖLLÜ VOLEYBOL SALONU'NDA

Nilüfer 17. Uluslararası Spor Şenlikleri'nin, 20 Nisan Cuma günü, saat 10.00'da Cengiz Göllü Voleybol Salonu'nda düzenlenecek etkinlikle başlayacağını sözlerine ekleyen Başkan Bozbey, "Nilüferliler bir kez daha sporun, barışın, kardeşliğin kenti olduğumuzu tüm dünyaya gösterecek. Nilüferliler bir kez daha en büyük bayramlarını binlerce çocuğun, gencin, sporcunun katıldığı bir ay süren bu etkinlikle taçlandıracak. Bu heyecanımızı herkesin paylaşmasını diliyor, emeği geçenlere ve sizlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

"SPOR TOPLUMDA İYİ TEMELLERİN ATILMASINA VESİLE OLUR"

Nilüfer 17. Uluslararası Spor Şenlikleri'nin, beden ve ruh sağlığının yanında, toplumsal ve uluslararası boyutta iyi temellerin atılmasına da vesile olduğunu dile getiren Nilüfer İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Selami Güllülü de şöyle konuştu: "Sağlıklı ruh ve beden, sağlıklı kararların ve sağlıklı bir eğitimin temelini teşkil eder. Dünya barışına son derece ihtiyacımız olan bir dönemden geçiyoruz. Sizler, dünya barışını tesis edecek güzel insani ilişkiler kurarsanız, bu organizasyon da amacına ulaşmış olacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.04.17 13:01 - Son Güncellenme: 2018.04.17 13:20 - Gülcan Tekin
A