16 yaşındaki genç, beyni bilgisayara bağlamayı amaçlayan şirket kurdu

16 yaşındaki genç, beyni bilgisayara bağlamayı amaçlayan şirket kurdu

Lise öğrencisi Alex Pinkerton, sadece akranlarının değil bütün dünyanın dikkatini üzerine çekti. Düşük maliyetli beyin-bilgisayar arayüzü geliştiren genç, bu buluşu üzerine Brane Interface adında bir şirket kurdu ve çalışmalara başladı.

2019.03.13 00:09 - Son Güncellenme: 2019.03.13 00:10 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
16 yaşındaki genç, beyni bilgisayara bağlamayı amaçlayan şirket kurdu

Beyin-bilgisayar arayüzleri, geleceğin en kapsamlı teknolojik adımları arasında gösteriliyor. Elbette bu adımlar, bir anda tek bir kişinin buluşuyla atılmıyor. Her bir gelişimin arkasında, uzun yıllar süren bilimsel araştırmalar ve sonsuz merak yatıyor. 

Beyinlerimizi bilgisayarlara bağlamak gibi uçuk bir hedefin bütün sonuçlarını hayal etmek zor değil. Görünüşe göre ABD'nin Teksas eyaletinde yaşayan 16 yaşındaki lise öğrencisi Alex Pinkerton, hayal etmenin de ötesine geçti.

Brane Interface adında bir şirket kuran genç, hocalarından ve ailesinden aldığı destekle SXSW 2019 fuarında En İyi Öğrenci Projesi ödülüne layık görüldü. Pinkerton'un hedefi ise oldukça büyük. Zira yaptığı keşif sayesinde, grafen maddesi beyin-bilgisayar arayüzü üretmek için kullanılabiliyor. Hem de mevcut sistemlere göre inanılmaz derecede ucuza mal ediliyor. (Net oran ya da rakam paylaşılmış değil.)

Bildiğiniz üzere bir teknolojinin yaygınlaşması ve hayatımıza girmesi için en büyük şartlardan birisi ucuz ve ulaşılabilir olmasından geçer. Pinkerton ise bunu başarmak üzere.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2019.03.13 00:09 - Son Güncellenme: 2019.03.13 00:10 - HABER MERKEZİ
A