15 ildeki FETÖ operasyonun ayrıntıları

15 ildeki FETÖ operasyonun ayrıntıları

İstanbul merkezli 15 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda, haklarında gözaltı kararı verilen ve 54'ü yakalanan 115 kişinin, Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan örgüte ait eğitim kurumunda yönetici konumunda oldukları öğrenildi.

2017.10.13 18:48 - Son Güncellenme: 2017.10.13 18:48 - Güncel
A
15 ildeki FETÖ operasyonun ayrıntıları

Emniyet ekipleri tarafından silahlı terör örgütü FETÖ'ye yönelik bu sabaha karşı İstanbul, İzmir, Afyonkarahisar, Artvin, Balıkesir, Bursa, Denizli, Karabük, Kocaeli, Konya, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Sivas ve Trabzon'da eş zamanlı operasyon başlatılmıştı. İstanbul merkezli 15 ilde yönelik operasyonda, haklarında gözaltı kararı verilen ve 54'ü yakalanan 115 kişinin, Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan örgüte ait eğitim kurumunda yönetici konumunda oldukları öğrenildi. Gözaltına alınan 54 kişinin emniyetteki işlemleri sürerken, firari durumdaki 61 kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

FETÖ ELEBAŞI FETULLAH GÜLEN'İN TALİMATIYLA BANK ASYA'DA AÇILAN HESAPLAR

Yakalanan ve firari durumdaki FETÖ şüphelilerinin, KHK ile kapatılan örgüte ait 41 şirket bünyesindeki 328 anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise ve yurtta yönetici konumunda olduğu ve bazılarının FETÖ mensuplarınca kullanılan şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullandığı ortaya çıktı.

Yürütülen soruşturma kapsamındaki zanlıların, Pensilvanya'da bulunan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in talimatları doğrultusunda, 29 Mayıs 2015'te TMSF'ye devredilen Bank Asya'da kişi başı 1 ile 21 arası şahsi hesap açtırarak her hesaba para yatırdığı da iddia edildi.

'ÜCRETSİZ EĞİTİM' ADI ALTINDA SAHTE EVRAK DÜZENLEYİP DEVLET KURUMLARINI DOLANDIRMIŞLAR

Bunun yanında aynı şüphelilerin FETÖ'nün sözde eğitim kurumlarındaki öğrencilerin yüzde 3'üne ücretsiz eğitim verildiği yönünde sahte evrak düzenleyerek İl Milli Eğitim Müdürlüklerine sunduğu ancak söz konusu öğrencilerden kayıtdışı olarak para alınıp örgüte aktardığı ortaya çıktı.

Yöneticilerin, eğitim kurumlarındaki öğrencilere ve ailelerine, örgüte kurban bağışlamaları ve himmet adı altında yardım yapmalarını istedikleri, ailesi veya kendisi maddi yardımda bulunmayan öğrencileri ise arkadaşları ortasında küçük düşürerek mobing uyguladıkları tespit edildi.

Soruşturmada adı geçen şüpheliler hakkında, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak ve yönetmek", "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanuna muhalefet", "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet", "resmi belgede sahtecilik", "dini duyguları kullanarak dolandırıcılık", "suçtan kaynaklanan mal varlığı gelirlerini aklama" ve "Yardım Toplama Kanunu'na muhalefet" gibi suçlamalar yer alıyor.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2017.10.13 18:48 - Son Güncellenme: 2017.10.13 18:48 - Ali Yaşar
A