14 yaşındaki çocuk, kız arkadaşına kanıp dağa kaçtı

14 yaşındaki çocuk, kız arkadaşına kanıp dağa kaçtı

Terör örgütü PKK tarafından Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıkça yaşanan çocukları dağa kaçırma olayı bu kez Bursa'da yaşandı. 14 yaşındaki oğlunun kızlarla kandırılarak dağa kaçırıldığını söyleyen baba, gözyaşları içerisinde yardım istedi.

2014.07.24 12:06 - Son Güncellenme: 2014.07.24 12:20 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
14 yaşındaki çocuk, kız arkadaşına kanıp dağa kaçtı

Geçtiğimiz yıl ortaokulu bitiren 14 yaşındaki Yunus Y.'den 9 gündür haber alınamıyor. İnşaatta çalışan baba Ziya Y., 5 çocuğundan biri olan Yunus'un bulunması için polise başvurdu. Oğlunun kendilerinden gizli PKK'nın bir derneğine gittiğini ve oradan kaybolduğunu kaydetti.

"YALAN SÖYLÜYORLAR"

Acılı baba, şunları dile getirdi: "9 gündür çocuğum yoktur. Araştırdım, PKK'ya bağlı BDP'ye bağlı bir derneğe gitmiş. Bir kız çocuğuyla birlikte ortadan kaybolmuş. Akşam 6'dan sonra çocuğum ortada yok. Kime gidiyorsam, 'biz bilmiyoruz' diyor. Peki cinler mi götürdü çocuğumu, hiç dışarıda durmuyordu. Son 3 aydır orada her gün yarım saat, 20 dakika takılıyormuş. Yani bizim durumu fark etmeyeceğimiz kadar kısa aralıklarla takılıyormuş oraya. Benim çocuğumu onlar götürmüş, ben çocuğumu istiyorum. Onun aklı almaz, küçüktür, 13 yaşındaki çocuğun kendi iradesi olmaz, yalan söylüyorlar."

"BAŞKA ÇOCUKLAR DA KAÇIRILDI"

Bursa'dan başka çocukların da dağa kaçırıldığını vurgulayan Ziya Y., şöyle devam etti: "Başka çocuklar da yok ortada. Komşumuzun kızı da yok, babası PKK sempatizanı, o yüzden bir şey demiyor, şikayetçi olmuyor. Onun kızı benim çocuğumu götürdü. Bu bize yapılan zulümdür. Biz bu çocukları okula gitmesi için yetiştiriyoruz. Okumak adam yapmak istiyoruz. Bizim çocuklarımızı niye başkasına siper ediyorlar. Bize yazık değil mi, bize günah değil mi. Dağa göndermek istiyorlarsa kendi çocuklarını göndersinler. Bugüne kadar o insanlarla oturmadım kalkmadım, alışverişim olmadı, tanımıyorum etmiyorum. Hangi hakla gelip benim çocuğumu götürüyorlar, hangi cesaretle bana bu hakareti yapıyorlar. Ben çocuğumu istiyorum, benim çocuğumu getirsinler."

 "BAŞBAKAN, CUMHURBAŞKANI MÜDAHALE ETSİN"

Polise başvurduğunu ancak işlerin yeterince hızlı yürümediğini belirten baba Ziya Y., "Bu kadar yavaş olmaz. Üstüne gidilmemesini şikayet ediyorum. Başbakan'a şikayet ediyorum, Cumhurbaşkanı'na şikayet ediyorum, müdahale gitsinler. Bu çocukların dağa gitmesini önlesinler. Bu çocukların yanına bir kız çocuğu verip, kandırıp götürüyorlar." diye konuştu.

"ANNESİ PERİŞAN BİR HAFTADIR KONUŞAMIYOR, BEN PERİŞANIM"

Konuşurken gözleri dolan baba Ziya Y., kendisinin ve anne Semiha Y.'nin yaşadıklarını şöyle anlattı: "Annesi perişan durumda. Tansiyonu var, bir haftadır ölüp diriliyor, perişan halde, yatıyor. Konuşamıyor. Dün güç bela iki üç kelime etti. Ben de perişan durumdayım. Bir baba olarak insan nasıl küçük çocuğunu başkasının silahlarına siper eder. Bunlar çocuktur, bunların aklı almıyor. Bunları kaldırıyorlar. Ben yetkililere sesleniyorum, bu olaylara müdahale etsinler."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2014.07.24 12:06 - Son Güncellenme: 2014.07.24 12:20 - HABER MERKEZİ
A