11 Eylül saldırılarından yargılanan ilk sanığa erken tahliye

11 Eylül saldırılarından yargılanan ilk sanığa erken tahliye

11 Eylül saldırılarında 3 binden fazla kişinin öldürülmesine yardım ve yataklık etmekten Almanya'da 15 yıl hapis cezasına çarptırılan Münir el Mutasaddık, sınırdışı edilme şartıyla serbest bırakılacak.

2018.08.10 10:18 - Son Güncellenme: 2018.08.10 10:19 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
11 Eylül saldırılarından yargılanan ilk sanığa erken tahliye

ABD'de 11 Eylül 2001'de gerçekleştirilen terör saldırılarını düzenleyenlere yardım ve yataklık etme suçundan Almanya'da 15 yıl hapis cezasına çarptırılan Faslı Münir el Mutasaddık, sınırdışı edilebilmesi için erken tahliye edilecek. 

Karlsruhe'deki Federal Başsavcılık'tan yapılan açıklamaya göre, Hamburg-Fuhlsbüttel Hapishanesi'nde yatan 44 yaşındaki Mutasaddık'ın, cezasının dolacağı Kasım ayı yerine Ekim ortasında tahliye edilmesine izin verildi. Mutasaddık tahliye olur olmaz sınırdışı edilecek.

ALMANYA'YA TEKRAR AYAK BASARSA DERHAL TUTUKLANACAK 

Federal Başsavcılık Sözcüsü Frauke Köhler, dpa'ya yaptığı açıklamada, sınırdışı edilerek Fas'a gönderilmesi koşuluyla, Mutasaddık'ın hapis cezasının son haftalarını çekmeden tahliyesine onay verdiklerini belirtti ve "Bu yolla, tekrar Almanya topraklarına ayak bastığı anda kendisini derhal tutuklama imkanımız olacak" dedi. 

Mutasaddık, erken tahliyesi için Federal Başsavcılığın müdahalesi olmasaydı, hapis cezasının dolmasının ardından hürriyetine kavuşacak ve yetkili savcılığın hiçbir müdahale olanağı kalmayacaktı.

"HAMBURG HÜCRESİ"NE ÜYEYDİ 


Hamburg Eyalet Yüksek Mahkemesi Mutasaddık'ı 3 binden fazla kişinin öldürülmesine yardım ve yataklık etmek ve terör örgütüne üye olmak suçlarından 15 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Mutasaddık, New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'ne yönelik intihar saldırılarını düzenleyen pilotlardan biri olan Muhammed Atta'nın da üyesi olduğu El Kaide Terör Örgütü ile bağlantılı "Hamburg Hücresi"nin mensubuydu. Hamburg'daki bu terörist oluşuma Mutasaddık ve Atta'nın yanı sıra 11 Eylül saldırılarını düzenleyen dört pilottan ikisi ile yardım ve yataklık eden en az beş kişi daha dâhildi.

Mutasaddık, New York, Washington ve Pennsylvania'daki terör saldırıları ile bağlantılı olarak dünyada yargılanan ilk kişi olmuştu.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.08.10 10:18 - Son Güncellenme: 2018.08.10 10:19 - HABER MERKEZİ
A