Yerden Yüksek - Seydi Murat Koç Resim Sergisi

12 Nisan 2019, 19:00 - 12 Mayıs 2019 Bursa Nazım Hikmet Kültürevi
İzleyici Kitlesi

Genel izleyici kitlesi

  • Etkinlik Detayları
Nilüfer Belediyesi Nâzım Hikmet Kültürevi'nde 12 Nisan 2019 Cuma günü Bursalı sanatseverlere sunulacak olan Yerden Yüksek sergisi ile sanatçı; insan figürünün eserlerine geri dönüşünü gözler önüne seriyor.

Bu seride, genellikle yalnız ve genç kadınlar, yapısökümcü ve deforme olmuş mimari bir dekorda görülüyor. Figürler, binanın tepesinde olmaları ve şehrin derinliğine bakarken, kalenin en yüksek burcunda ayakta duran bir kral gibi dokunulmaz görünüyorlar. Sanatçı, klasik dönem heykelleri ve gövdelerini şehir manzarasına yerleştiriyor ve farklı kaynaklardan gelen kodların arasında tuhaf bir çatışma yaratıyor. Bu çalışmalar metropolün genel mimari çirkinliği üzerine bir eleştiri haline geliyor. Seydi Murat Koç, kentsel ve sosyal altyapımızın daha pozitif ve daha insancıl bir yapı kazanması için mimarinin önemine dair bilinci artırmayı hedefliyor. Yerden Yüksek Sergisi, 12 Nisan-12 Mayıs 2019 tarihleri arasında izlenime sunulacaktır. 

Seydi Murat Koç, 1981 yılında Akşehir'de doğdu. 1998 yılında girdiği Marmara Üniversitesi Resim Ana sanat dalından, 2002 yılında mezun oldu. 2006 yılında aynı üniversitede yüksek lisans eğitimini tamamladı. Şuanda Doğuş Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. 
Bugüne kadar 14 kişisel sergi gerçekleştirdi ve 100'ün üzerinde ulusal ve uluslararası karma sergide yer aldı. RH+sanat Dergisi "2005 Yılı Genç Ressamı", 2010 yılı 70. Devlet Resim ve Heykel Yarışması Başarı Ödülü gibi ödülleri içeren 17 ödüle layık görüldü.
Seydi Murat Koç, çalışmalarını İstanbul-Moda'da bulunan özel atölyesinde sürdürmektedir.

Yaklaşan Etkinlikler

Bursa’da önümüzdeki günlerde düzenlenen etkinliklere ulaşın